DeMooiUdenkrant

16 mei 2018

DeMooiUdenkrant 16 mei 2018


Foto: Henk Lunenburg

Zoals elk jaar tijdens de Nationale Molendagen waren afgelopen weekend de Udense Molen van Jetten en de Neije Krijter in Volkel geopend. Veel mensen namen een kijkje en de kinderen mochten zich ook een beetje molenaar voelen. Kijk voor meer foto's op www.mooiuden.nl. (foto's Henk Lunenburg

Foto: Spadaro Fotografie
Foto: Henk Lunenburg

Ronnie Flex laat de Pul deinen

Ronnie Flex stond zaterdag met zijn band Deuxperience voor een uitverkochte zaal in De Pul. Bijna 700 fans genoten van de unieke show van 's lands bekendste rapper, die met zijn band enkel grote festivals en bijzondere shows aandoet. Kijk voor meer foto's op www.mooiuden.nl. (foto Spadaro Fotografie)

Jaargang 4 • Week 20 • Woensdag 16 mei 2018

Pinksterfeesten Nistelrode

(gehele oplage)

Jan en Dieny Klijs 50 jaar getrouwd

Foto: Henk Lunenburg

Jan (75) en Dieny (71) Klijs zijn vandaag, woensdag 16 mei, 50 jaar getrouwd. Jan is geboren in Breda en Dieny hier in Uden. Hij is op zestienjarige leeftijd in Uden komen wonen en tijdens het dansen bij Verhoeven leerde hij Dieny kennen.

Jan moest in 1962 voor ongeveer een jaar naar Nieuw Guinea. Tijdens patrouilles was er soms vuurcontact met de vijand, maar aan deze tijd heeft hij géén nare herinneringen overgehouden. Op 16 mei 1968 trouwden Jan en Dieny in Uden en gingen in de Lavendelstraat wonen. Daar wonen ze nu nog steeds. Ze kregen twee dochters en hebben nu vier schatten van kleinkinderen.
Jan werkte als kwaliteitscontroleur bij Mars en Dieny werkte op het Udens College in de huishoudelijke dienst. Jan voetbalde zeventien jaar in het eerste van UDI'19 en Dieny danste Jazz ballet. Op hun vijftigste gingen ze samen stijldansen bij Stevens in Volkel. Jan ging op zijn zestigste met pensioen bij Mars. Hij tennist graag en Dieny doet aan line dansen. Samen wandelden ze graag met de hond in de bossen, maar dat kan de hond nu niet meer. Samen zijn ze met vrienden in 1999 naar Indonesië op vakantie geweest. Het feest wordt binnenkort gevierd met een vakantie met kinderen en kleinkinderen op Ameland. (Foto: Henk Lunenburg)

Tonny en Francien van de Burgt 50 jaar getrouwd

Tonny en Francien van de Burgt zijn 50 jaar getrouwd. Tonny is geboren in Uden op 16 juli 1942 en Francien is geboren in Veghel op 17 juni 1944. Ze hebben elkaar ontmoet bij het badminton.

Na het trouwen zijn ze gaan wonen in Uden, waar ze twee kinderen kregen. Ze zijn nu al geruime tijd opa en oma van vier kleinkinderen, waar ze veel plezier aan beleven. Veel mensen kennen Tonny van de AMRO-bank op de Markt en samen waren ze 22 jaar het gezicht van de kantine van UDI'19. Ze hebben donderdag een leuk feest gehad met gezin en familie en kijken terug op een fijne dag.

Willie en Betsie Wijnen alsnog koninklijk onderscheiden

Foto: Henk Lunenburg

Willie Wijnen en Betsie Wijnen - Van den Heuvel waren daags voor Koningsdag op vakantie en misten daardoor de lintjesregen op het gemeentehuis, maar dat werd vorige week dinsdag in de Beukenhof in Odiliapeel helemaal goedgemaakt.

Foto: Henk Lunenburg

Burgemeester Hellegers overhandigde de koninklijke onderscheidingen met veel plezier en veel familie, vrienden en mensen van het verenigingsleven in Odiliapeel waren erbij. De burgemeester roemde het echtpaar om hun inzet en gaf een opsomming waar die twee zich voor inzetten. De harmonie speelde een aantal nummers en ook de wethouder sprak een woordje. Ook namens de familie werd het echtpaar gefeliciteerd. Kijk voor meer foto's op www.mooiuden.nl. (foto's Henk Lunenburg)

Garagesale Volkel

In Volkel zal een Huis van Herstel begonnen worden en daarvoor wordt maandag 21 mei tweede pinksterdag van 10 tot 14 uur aan de Biesthoekstraat 5 in Volkel een bijzondere 'garage sale' gehouden met onder meer antiek, instrumenten, kleding, boeken, kunst voor kinderen en volwassen. Bij slecht weer vindt de sale binnen plaats. Als u niets wilt kopen, geniet dan van de koffie/thee met iets lekkers of een heerlijke stoelmassage. De toegang is gratis en de gehele opbrengst komt ten goede van Herstelhuis.

Moederdagtaarten van Kira's Taartjes vallen in de smaak

DeMooiUdenKrant mocht vanwege Moederdag op pad om twee moeders te verrassen met een heerlijke Moederdagtaart van Kira's Taartjes.

De eerste taart werd meteen op de bestemming bezorgd bij Francine Cools die door haar dochter Nicolien was genomineerd. "Mijn moeder wordt 12 juli 95 jaar staat nog volop in het leven!" Francine was ontzettend verrast toen DeMooiUdenKrant aanbelde en het werd nog even erg gezellig.
De tweede taart werd bezorgd bij Neeltje Verleisdonk die hiermee haar moeder Annij van Elk wil verrassen: "Iedere moeder gun je natuurlijk zo'n taart met moederdag, maar mijn moeder wordt óp Moederdag 86 jaar. Ze heeft ook jarenlang taarten en vlaaien verkocht die gemaakt werden door haar Bakker Jan van Elk. Wat is leuker om er dan nu een te krijgen? Tot slot verdient ze hem om dat ze de afgelopen 18 jaar altijd voor mij en mijn gezin klaar heeft gestaan. "
.

Foto: DeMooiUdenKrant

Laatste loodjes voor organisatie Trap-in

Foto: Henk Lunenburg

Door de organisatie worden de laatste loodjes gelegd aan de 44 editie van de jaarlijkse Trap-in, die dit jaar weer wordt verreden op tweede pinksterdag, maandag 21 mei. Voor zover nog niet bekend: sinds 1974 organiseert de Trap-in een feestelijke sponsorfietstocht van maximaal 50 kilometer met een tiental attractieposten onderweg. De opbrengst gaat in zijn geheel naar 15 kleinschalige ontwikkelingsprojecten. Er blijft niets aan de strijkstok hangen.

Achter de schermen wordt door de organisatie hard gewerkt om alles op orde te krijgen en tot in de puntjes te regelen. Zo werden vorige week in Kunst & Co alle vrijwilligers, zoals de stempelaars, de mensen van de attracties, de verkeersbegeleiders en de opbouwers, uitgenodigd om in de vergadering de laatste informatie te ontvangen over de route. De sponsoring, de ambassadeurs en de verkoop van de "ik fiets niet, maar trap wel mee" kaarten verlopen ook geheel volgens de planning. Dat moet ook want het bestuur hoopt weer op een grote deelname van fietsers van jong tot oud.
Iedereen kan starten op de Markt in Uden van 10.00 tot 13.00 uur en bij het Muziekhuis in Volkel van 10.30 tot 12.30 uur. Een deelnemerskaart kost 5 euro en nieuw dit jaar is de introductie van de gezinskaart voor gezinnen met kinderen tot en met 12 jaar voor de prijs van 15 euro. Zij krijgen bij de finish ook een diploma.
Het bestuur hoopt van harte dat er ook dit jaar veel jonge fietsers meedoen op deze gezellige en feestelijke tweede pinksterdag. En het moet u een goed gevoel geven dat u 15 derdewereldprojecten ondersteunt. Voor meer informati: www.trap-in.nl

Foto: Henk Lunenburg

Klankentappers Uden halen tiende plaats op Dweilorkestendag in Groenlo

De muzikanten van Dweilorkest De Klankentappers hebben op Hemelvaartsdag meegedaan aan een groot dweilorkestenfestival in Groenlo.

De beste orkesten uit het land speelden diverse keren op een aantal podia in dit mooie Stadje. De sfeer zat er goed in bij het massaal toegestroomde publiek. Er werd steeds een blokje gespeeld van maximaal 12 minuten en ieder optreden werd beoordeeld door een vakkundige jury. Vooral de vernieuwing in de muziekkeuze leverde veel punten op evenals de professionele solo's van Wilbert Geurts en Bart Rauh.
Uiteindelijk werden de Klankentappers tiende van de in totaal 30 orkesten en alle muzikanten waren hier bijzonder blij mee. Zo zie je maar weer dat Uden nog steeds kwalitatief goede orkesten levert. Iets om trots op te zijn. Het volgende optreden van De Klankentappers is op 26 mei tijdens Limburgs Mooiste, een grote amateur wielertocht in Zuid Limburg. Voor boekingen van De Klankentappers kun je contact opnemen via de Facebookpagina www.facebook.com/KTappers

5 / 24

Huizenzoekers massaal naar Markant voor Land van Dico

De eerste fase van het Land van Dico ging vorige week dinsdag bij Markant in de verkoop en de belangstelling was gigantisch!

Buiten stonden zoveel mensen te wachten dat het leek of er een gratis avond van een bekende artiest was, maar binnen werden de folders en de foto's van de huizen bekeken en konden de bezoekers de nodige vragen stellen. In de eerste fase komen rij- en hoekwoningen, twee-onder-één-kap herenhuizen, (geschakelde) patiowoningen, gelijkvloerse (semi-)bungalows en vrije kavels om zelf te bebouwen in de verkoop. Iedere woning in Land van Dico is ontwikkeld in een unieke, onderscheidende architectuur. Alle huizen zijn tevens uitgerust met vooruitstrevende, toekomstbestendige technieken: aardgasvrij, energieneutraal en Heijmans huisautomatisering/domotica. De prijzen van de huizen werden vonden veel bezoekers wel een beetje hoog. Kijk voor meer foto's op www.mooiuden.nl. (foto's Henk Lunenburg)

Foto: Henk Lunenburg

Eerste AYGO's van succesvolle Private Lease Deal van Oostendorp Auto en Jumbo afgeleverd

De Private Lease actie van Oostendorp Auto en de Jumbo's in Uden was een groot succes. De deal, die liep tot en met 18 april, heeft een scherp maandtarief en is inclusief elke maand boodschappen bij Jumbo Drossaard of Jumbo Muziekplein. Zaterdag werden de eerste auto's afgeleverd aan de nieuwe eigenaren. (foto Henk Lunenburg)

Foto: Henk Lunenburg
Foto: Henk Lunenburg
Foto: Henk Lunenburg

Vliegbasis Volkel fietst voor Stichting Vrienden van Bernhoven

Foto: Ministerie van Defensie

Als goede buur draagt het personeel van vliegbasis Volkel op vrijwillige basis een steentje bij aan maatschappelijke projecten in de regio.

De vliegbasis steunt daarom jaarlijks een goed doel in de omgeving waarvoor personeel van vliegbasis Volkel gedurende het jaar geld inzamelt. Dit jaar is gekozen voor de stichting Vrienden van Bernhoven, specifiek gericht op de kinderafdeling van ziekenhuis Bernhoven in Uden. Eén van de activiteiten die wordt georganiseerd door het Bureau Militaire Sport (BMS) van vliegbasis Volkel is de Peeltocht op woensdag 13 juni.

Peeltocht
Naast de medewerkers van de vliegbasis is iedereen uit de omgeving welkom om op sportieve wijze een bijdrage te leveren. De 110 kilometer lange fietstocht loopt door de provincie Noord-Brabant en Limburg. Deelnemers kunnen t/m maandag 4 juni 08.00 uur inschrijven (vooraf inschrijven is verplicht). De Peeltocht zal tussen 10.00 en 11.00 uur van start gaan en er wordt gezorgd voor een lunchpakket en soep na afloop. Het inschrijfgeld bedraagt € 7,50 en komt volledig ten goede aan het goede doel.

Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie over deelname aan de Peeltocht contact opnemen met het BMS op tel. 0413 - 276129 of per e-mail VKL.Militaire.Sport@mindef.nl

Klanten roepen PLUS uit tot Beste Wijnsupermarkt

Foto: Leon de Beer

Nederlanders zijn dol op wijn. En zij kopen de meeste wijn gewoon in de supermarkt. Onafhankelijk onderzoeksbureau Nielsen doet elk jaar onderzoek naar de supermarkt met de beste wijnafdeling. Hierbij worden negen supermarkten beoordeeld op 12 verschillende aspecten. PLUS is voor het zesde jaar op rij bekroond tot Beste Wijnsupermarkt van Nederland.

Wim Eijkemans van Plus Eijkemans "Wij hebben een passie voor wijn en werken er het hele jaar hard aan om deze over te brengen op onze consument. Dat doen wij door consumenten te stimuleren nieuwe wijnen te ontdekken. Daarom bieden wij de klant een selectie van bijzondere, voordelige en unieke wijnen. Maar ook voor ons blijft er elke keer weer iets nieuws te ontdekken. Of het nu gaat om Nederlandse wijnmakers in het buitenland of een heerlijke nieuwe biologische wijn. Dat we de klant willen blijven verrassen zal ook het komend jaar zeker weer blijken."

Onderzoek Beste Wijnsupermarkt
Elk jaar worden negen Nederlandse supermarkten beoordeeld op hun wijnafdeling door consumenten die regelmatig wijn kopen in een supermarkt. Klanten wordt gevraagd naar hun mening over twaalf belangrijke aspecten. Dit varieert van de prijs tot het aantal verschillende wijnen en van de indeling van het schap tot de deskundigheid van het personeel. Ook de aantrekkelijke aanbiedingen, beschikbaarheid van de wijnen en de informatievoorziening zijn belangrijke aspecten. Op 11 van de 12 criteria scoort PLUS het hoogst en laat daarmee andere supermarkten achter zich.

Deskundigheid wijnadviseurs wordt gezien
De deskundigheid van de winkelmedewerkers is een van de aspecten waar PLUS als hoogste van de verschillende retailers op scoort. PLUS investeert hier ook veel in. Zo heeft PLUS een eigen wijnopleiding. Na het afronden van deze opleiding zijn de medewerkers WSET-gediplomeerd en daarmee waardevolle wijnadviseurs in de winkels.

Arie Raaijmakers. Vergetelheid

Toon Swinkels

Ze zijn er nog ! De ouwe, getrouwe en vaak gevierde keienskijters, die ooit boven het maaiveld uitstaken. Op gevaar af prominenten te vergeten, beperk ik me tot het noemen van pastoor De Louw, de gigant onder de naoorlogse Udense herders en de burgemeesters Van Kemenade en Schampers. Onlangs namen we afscheid van een zwaargewicht in de Udense politiek Harrie van de Elsen, bekroond met de eretitel "Udenaar van de eeuw". Landelijk kennen we bv. Luns en De Qua die het flikten tot op gezegende leeftijd prestaties op hoger dan gemiddeld niveau te leveren. Jaarlijks herdenken we in mei de gesneuvelden en omgekomen miljoenen slachtoffers van de Holocaust. We verwijlen tussen de breed uitgemeten lugubere verhalen over Dresden, Buchenwald enz. Zo nu en dan duiken er dan ervaringen op van z.g. kleine luiden, stille lijders, die anoniem zijn. In elk dorp en stad bestaan ze, levend in hun eigen wereldje in de vergetelheid van het alledaagse reilen en zeilen. Op de eerste lentedag van dit jaar (2018) ontmoet ik Arie uit de "Bitsik", te weten Arie Raaijmakers, een der voormalige trompettisten van de Udense harmonie De Eendracht. Vrolijker kun je je een man van bijna 84 -overmorgen jarig, proficiat, Arie !-niet voor de geest halen. Zijn guitige, snelle oogjes twinkelen bij iedere nieuwe gedachten en de lachsalvo's, kort of lang, bezorgen je als gesprekspartner een voortdurend gevoel van "goei zin" ! Arie is eigenlijk een topografisch wonderkind: Udense locaties, gebouwen, straten, mensen uit de oorlogstijd enz. weet hij vaak tot in details in de juiste volgorde op te noemen met nog vaak een terloopse opmerking als… "dat was er een van Nolda's van de Vijf Huis!" Ook van veel andere Udense wijken en uithoeken kent hij de mensen. Zo herinnert hij zich hoe hij met vriendjes bij ons op " 't Veld" in de boomgaard van Harrie van Elk kersen buit maakt. Arie kent veel Udenaren met hun bij- of scheldnaam. Soms weet hij alleen de bijnaam. Van mister Klösters leert hij dat "Bert d'n Oel" met zijn achternaam De Wit heet. Hij herinnert zich dat de nieuwe wijk "Wit Korea" (genoemd naar de oorlog in Korea, 1950/'53) beginjaren '50 geopend wordt en dat er, alsof het opgenomen is in een soort van tevoren bedacht scenario, meteen een vechtpartij uitbreekt. Arie is een spraakwaterval en vertelt graag en gemakkelijk, b.v. over zijn grote liefde, zijn in 2016 overleden vrouw Mien, over zijn muziek maken , maar vooral over ZIJN Uden !

Toon Swinkels


4 Dolle Fiets Kortingsdagen bij Mart en Wilma Verstegen Fietsen

Foto: MooiUden

Bij Mart & Wilma Verstegen Fietsen zijn het van woensdag 16 mei tot en met zaterdag 19 mei 4 DOLLE FIETS KORTINGSDAGEN. Deze kortingsdagen worden speciaal georganiseerd in aanloop op de TRAP IN die aanstaande maandag tweede pinksterdag weer gefietst kan gaan worden. Dus wil jij nog een nieuwe fiets, dan is nu je kans om die wel heel voordelig aan te schaffen.

Foto: Ben Houdijk

Het belooft een flinke uitverkoop te worden met kortingen tot wel 50% op veel overjarige modellen en 2e hands fietsen! Natuurlijk kan men ook profiteren van korting bij aanschaf van een nieuw model, want standaard krijgt iedereen 10% korting. Dus ben je nieuwsgierig en wil je weten of er een fiets voor jou tussen zit? Dan is dit je kans! Kom kijken tijdens de 4 DOLLE FIETS KORTINGSDAGEN! "We zijn al open vanaf 07.30 uur."

BZB viert jubileum met 14.000 bezoekers

Tijdens Hemelvaartsweekend genoten 14.000 bezoekers van de eerste editie van Alle Remmen Los Festival op festivalterrein Gras Erop in Loosbroek. Aanleiding: het 25-jarig jubileum van BZB.

"We kijken terug op twee fantastische dagen met een geweldige sfeer zowel voor- als achter de schermen. Alle bands kwamen met een lachend gezicht van het podium. We hadden ons geen beter jubileum kunnen wensen, echt fantastisch!" aldus Dick van der Wijst, drummer van BZB. "En dit gaan we in 2019 op dezelfde voet voortzetten!" Het Alle Remmen Los Festival in 2019 wordt tijdens Hemelvaartsweekend op 29 en 30 mei gehouden. Afgelopen zaterdag waren de vroege vogel tickets binnen een mum van tijd de deur uit. Vandaag vanaf 12.00 uur start de algehele reguliere voorverkoop. Het festival zal een soortgelijke line-up kennen waarbij de intimiteit gewaarborgd blijft. Tickets zijn verkrijgbaar via www.alleremmenlosfestival.nl. Let op; het festival is 18+. (foto Ben Houdijk)

Fijnproeversweekend in de Pul

Foto:

Cultuurpodium De Pul wil in het Pinksterweekend de echte muziekliefhebbers naar Uden halen voor het driedaagse Fijnproeversweekend. Drie avonden, zes acts, speciaal voor de échte muzikale fijnproevers. Met acts uit binnen- en buitenland wil De Pul de liefhebbers van muziek trakteren op iets bijzonders. Een soort festival, maar dan anders.

Met slechts één ticket kan de bezoeker van het fijnproeversweekend drie dagen lang naar De Pul komen om te genieten van muziek. "Een soort festival, maar dan anders", leggen de programmeurs van het podium uit. Met de Amerikaanse Brother Dege en de Nederlandse band Tigre Blanco wordt vrijdagavond afgetrapt in de nieuwe zaal van De Pul. Brother Dege is een 'Grammy-nominated musician' en tevens een van de best bewaarde geheimen uit Louisiana. Met zijn roots muziek, waarbij gitaren een cruciale rol spelen, is het de perfecte opener voor een weekend vol kenners en liefhebbers.
Maar ook regionale muziek krijgt een plek. Zoals Sheewawah en Ruud van den Boogaard. Van den Boogaard zingt in het Brabants en voert strijd met drank, vrouwen, verliefdheid, trouw, spijt maar ook de dood, vermijdt hij niet. Dit doet Van den Boogaard in zijn eigen stijl, met treffende humor, droog cynisme en een directe openheid.

Barbecue en vrouwelijke muzikanten
Verder staan nog Gitta de Ridder en The Mourning Glories op het programma. Een bijzondere combinatie, waarbij gevoelige, verwonderende muziek van De Ridder wordt gecombineerd met een jaren 20 vrouwenkoor, wat regelrecht uit een Amerikaanse saloon kan komen. Bij mooi weer is er aansluitend een barbecue op zondagavond. Dus ook de culinaire liefhebbers komen aan hun trekken.

Foto:

Kijk voor meer informatie en kaarten op livepul.com. Je betaalt in de voorverkoop 25.42 euro voor een passepartout voor alle dagen. Ook kun je dagtickets kopen voor iets meer dan tien euro. De deuren van De Pul gaan deze avond om 20.30 uur open.

Imca Marina naar Midzomeravondfeest in Volkel

Foto:

In de achtertuin van Sint Antonius aan de Capellerhof 60 in Volkel wordt woensdag 6 juni van 19.00 tot 23.00 uur het Midzomeravondfeest gehouden. Tijdens deze gezellige avond zorgen zangeressen Suzanne Menheere en Imca Marina, bekend van de hits 'Harlekino' en 'Eviva Espana', voor de muzikale sfeer.

De toegang is gratis en tijdens de avond zal er drank, friet en snacks verkocht gaan worden. Ook vind er een grote loterij plaats, waarmee leuke prijzen te winnen zijn, onder andere een overnachting inclusief ontbijt voor 2 personen in een bed & breakfast, dinerbon voor een bekend tapas restaurant, enteekaarten voor een dierenpark en nog veel meer!

Ad Goossens in Eigen Herd

In Eigen Herd Rooijsestraat 32 Uden is zaterdag 26 mei om 20.00 uur een dansavond met live muziek van Ad Goossens. Ad begeleidt zichzelf op keyboard en daarnaast speelt hij op allerlei instrumenten: accordeon, trompet, saxofoon, clarinet, waardoor het een zeer afwisselende avond wordt. Hij zingt allerlei bekende nummers, oude zowel als nieuwe. U kunt heerlijk dansen op een foxtrot, engelse wals, tango. Zelfs een countrydans of een andere losse dans komen voorbij. Kunt U niet kunt dansen, dat maakt niet uit, kom dan gewoon voor de gezelligheid. Iedereen is van harte welkom en u treft er beslist bekenden. De entree is 2,50 euro.

Coop van Buel reikt cheque uit aan IKC den Dijk

Coop van Buel heeft een mooie cheque uitgereikt aan IKC den Dijk voor leukere gymlessen en sportdagen. De basisschool ontving de cheque in het kader van de Doekoe-actie die Coop Supermarkten samen met de Johan Cruyff Foundation, Unilever en Arla organiseerde. Voor IKC den Dijk is een bedrag bij elkaar gespaard van maar liefst €494,46 euro. De school mag het geldbedrag besteden aan sport- en spelmaterialen, die in te zetten zijn tijdens de gymles of sportdag.

Ton van Buel, eigenaar Coop van Buel uit Odiliapeel, reikte de cheque uit aan de leerlingenraad van IKC den Dijk: "Met de Doekoe-actie laten we zien dat je samen 't verschil maakt. Samen met onze klanten proberen we betrokken te zijn bij de basisschool van het dorp. Zo stimuleren we de jeugd om meer te bewegen. We wensen de school én de kinderen heel veel plezier met de nieuwe sport- en spelmaterialen."

Over de Doekoe-actie
Klanten van de ruim 260 Coop-winkels in Nederland hebben vijf weken gespaard voor sport- en spelmaterialen voor 767 basisscholen. Klanten ontvingen bij aankoop van actieproducten Doekoe-munten, die zij konden doneren aan deelnemende scholen in de buurt. Hoe meer munten, hoe hoger het bedrag dat de scholen nu aan sport- en spelmaterialen kunnen besteden. In totaal stellen Coop en haar partners ruim 200.000 euro beschikbaar voor de Doekoe-actie. Voor meer informatie: www.coop.nl/doekoe.

'Kinderen weten niet wat ze met tandenborstel moeten doen'

Lotte van Dongen uit Uden studeert mondzorgkunde in Nijmegen en reist in september met een tandheelkundig team naar Lombok reizen. "Hier gaan we kinderen voorzien van poetslessen, informatie geven over mondhygiëne en we voeren controles uit met indien nodig een aansluitende behandeling."

In 2014 is Lotte een ander team naar Nepal gereid voor hetzelfde doel. "Hier heb ik ontzettend veel van geleerd zowel tandheelkundig als persoonlijk. Zo heb ik gezien dat niet altijd alles voor handen is net zoals in Nederland. Mensen kunnen niet in alle landen zomaar naar een tandarts gaan als ze kiespijn hebben. Ik heb mensen gezien die dagen op blote voeten een tocht hebben gewandeld omdat ze vernomen hadden dat er een tandarts 'dichtbij' zou komen die hen van de kiespijn af zou kunnen helpen. Maar ook kinderen die geen idee hebben wat ze met aan tandenborstel moeten doen, laat staan met tandpasta. Met deze wetenschap zet ik mij graag in voor deze mensen zodat de kennis over goede mondhygiëne door kan worden gegeven. We worden ondersteund door lokale tandartsen en verpleegsters zodat onze kennis wordt overgebracht en kan worden voortgezet."

Doneeractie
Om de mensen in Lombok zo goed mogelijk te kunnen helpen, is Lotte een doneeractie gestart: doneeractie.nl/lotte-voor-lombok/-27675. "Met de donaties kunnen er onder andere materialen worden aangeschaft om de kinderen op Lombok te kunnen begeleiden en te behandelen."

Kevin van Lanen maandag te zien in Spoorloos

Foto: André van der Linden

De hereniging tussen Kevin van Lanen en zijn biologische familie in Roemenië wordt komende maandag uitgezonden in het programma Spoorloos.

Op 12 april reisde Kevin naar Roemenië voor de opnames. Hij had toen nog geen idee wie of wat hij daar zou aantreffen. Na de opnames maakte Kevin bekend dat hij enkele familieleden heeft ontmoet. "Al die jaren heb ik en mensen om me heen verhalen bedacht; zo kan het zitten en zo kan het zitten, maar ik kan je vertellen: niemand had het goed. Alles is anders dan ik had verwacht. Of het positief of negatief is, mag ik niet vertellen." De uitzending is op maandag 21 mei om 21.15 uur op NPO Nederland 1. Volgende week blikt DeMooiUdenKrant met Kevin terug op de uitzending en natuurlijk zijn reis naar Roemenië.

'Solliciteren' in Leercafé

Het Leercafé houdt dinsdag 22 mei om 19.30 uur de interactieve workshop Overtuigend Solliciteren. De workshop wordt in Het Kantelhuis aan de Markt 147 gegeven door Jeanne van Delst van ZPM Training en Coaching.

Jeanne heeft een jarenlange ervaring in het coachen van werkzoekenden bij hun zoektocht naar een nieuwe baan. Dit doet zij met veel succes. Haar unieke aanpak geeft je nieuwe inzichten en verbetert je vaardigheden. Je zult merken dat je meer uit jezelf kunt halen door zelfkennis en vertrouwen. Het resultaat is een overtuigende manier van presenteren. Je kans op de arbeidsmarkt wordt hierdoor aanzienlijk vergroot. Aanmelden kan via info@leercafe.nl, o.v.v. je naam en "Overtuigend Solliciteren" of bel 06-29818478. De deelname is gratis.

Geef de pen door

Geef de pen door

In deze rubriek krijgt een Udenaar 'de pen'. De schrijver wordt vrijgelaten in het onderwerp en de inhoud van de tekst. Vorige keer gaf Mia van der Rijt de pen aan Annelies Vissers.

Mijn naam is Annelies Vissers, geboren en getogen in het kleine dorp Mariaheide. Na vier jaar op mezelf te hebben gewoond, woon ik inmiddels al weer tien jaar met veel plezier in Uden. Ik woon samen met Roel, onze hond Cash en sinds zeven maanden met onze dochter Lune.
In november 2009 ben ik mijn eigen onderneming gestart. De eerste jaren als ambulant kapster (bij mensen aan huis). Daarnaast heb ik een opleiding gevolgd tot schoonheidsspecialiste. Inmiddels heb ik al bijna zes jaar mijn eigen salon, LieZZ, gevestigd aan de Tulpstraat hier in Uden. Hier kunnen mensen terecht voor professionele knip- en kleurbehandelingen en heerlijke beautybehandelingen. LieZZ is een kleinschalige salon waar de behoefte van de klant centraal staat en er ruim de tijd wordt genomen voor ieders wensen.
In mijn vrije tijd ga ik graag wandelen met Cash, in één van de mooie natuurgebieden, in en rondom Uden. Tegenwoordig meer beperkt tot de harde paden omdat Lune ook graag mee gaat in de kinderwagen maar dat mag de pret niet drukken.
Wij houden ervan om mooie verre reizen te maken en zijn dan ook gezegend dat we een aantal mooie plekken op de wereld hebben mogen bezoeken. Een echte hobby van mij is dan ook het uitwerken van zo'n reis. Ik kan uren besteden aan het uitstippelen van een reis en het internet afspeuren naar mooie plekjes om het onvergetelijk te maken.
In de toekomst willen we ook zeker Lune wat van die mooie plekken van de wereld laten zien!! Voor nu, vol op genieten van elkaar en leuke dingen doen. Zoals bezoeken van een festival, barbecueën met vrienden of gewoon lekker een terrasje pakken!
Ik wens jullie veel leesplezier met het verhaal van Cees Jacobs, aan wie ik de pen graag doorgeef.

Geef de pen door

Foto:

In deze rubriek krijgt een Udenaar 'de pen'. De schrijver wordt vrijgelaten in het onderwerp en de inhoud van de tekst. Vorige keer gaf Mia van der Rijt de pen aan Annelies Vissers.
Mijn naam is Annelies Vissers, geboren en getogen in het kleine dorp Mariaheide. Na vier jaar op mezelf te hebben gewoond, woon ik inmiddels al weer tien jaar met veel plezier in Uden. Ik woon samen met Roel, onze hond Cash en sinds zeven maanden met onze dochter Lune.
In november 2009 ben ik mijn eigen onderneming gestart. De eerste jaren als ambulant kapster (bij mensen aan huis). Daarnaast heb ik een opleiding gevolgd tot schoonheidsspecialiste. Inmiddels heb ik al bijna zes jaar mijn eigen salon, LieZZ, gevestigd aan de Tulpstraat hier in Uden. Hier kunnen mensen terecht voor professionele knip- en kleurbehandelingen en heerlijke beautybehandelingen. LieZZ is een kleinschalige salon waar de behoefte van de klant centraal staat en er ruim de tijd wordt genomen voor ieders wensen.
In mijn vrije tijd ga ik graag wandelen met Cash, in één van de mooie natuurgebieden, in en rondom Uden. Tegenwoordig meer beperkt tot de harde paden omdat Lune ook graag mee gaat in de kinderwagen maar dat mag de pret niet drukken.
Wij houden ervan om mooie verre reizen te maken en zijn dan ook gezegend dat we een aantal mooie plekken op de wereld hebben mogen bezoeken. Een echte hobby van mij is dan ook het uitwerken van zo'n reis. Ik kan uren besteden aan het uitstippelen van een reis en het internet afspeuren naar mooie plekjes om het onvergetelijk te maken.
In de toekomst willen we ook zeker Lune wat van die mooie plekken van de wereld laten zien!! Voor nu, vol op genieten van elkaar en leuke dingen doen. Zoals bezoeken van een festival, barbecueën met vrienden of gewoon lekker een terrasje pakken!
Ik wens jullie veel leesplezier met het verhaal van Cees Jacobs, aan wie ik de pen graag doorgeef.

De Comediantjes spelen 'De geheimen van het sprookjesbos'

De buitenproductie "De geheimen van het sprookjesbos" gaat zaterdagavond 19 mei in première bij Naat Piek aan de Pnemstraat in Uden. Deze voorstelling wordt gespeeld door de Jeugdgroep van toneelvereniging Naat Piek: De Comediantjes. (12 – 15 jaar). Voor de regie tekent Ellen Dorland.

Sinds september vorig jaar staan ze er weer iedere zondagochtend: een groep dol enthousiaste meisjes en jongens, leden van de hechte spelersgroep De Comediantjes van toneelvereniging Naat Piek. Eerst wordt er natuurlijk gekletst en gelachen, maar na een sein van de onvolprezen regisseur Ellen Dorland begint het serieuze werk. In de wintermaanden vinden de repetities plaats in het Binnentheater, maar zodra het voorjaar zich aandient en het weer het toelaat,verhuist de hele groep naar het buitentheater. En daar begint het echte toneelspelen.
Het speelveld is groter en het stemgeluid mag twee tandjes hoger. Daar in de bossen van de Maashorst zal de sprookjesachtige en liefelijke voorstelling plaats vinden. Door de prachtige decors en kleurrijke kostuums waan je je als toeschouwer in een andere tijd. Afgelopen weken is er namelijk door de decorploeg van Naat Piek keihard gewerkt aan de bouw van het fraaie decor en heeft de kostuumploeg ervoor gezorgd dat alle spelers er prachtig uit gaan zien.

Sprookjes wie kent ze niet?
Maar hoe zal het gaan in ons sprookjesbos? Zal Sjaak zijn lieve koe Melkwitje mogen houden? En hoe gaat get aflopen met Assepoester? Zal ze haar prins vinden op het bal? Roodkapje gaat koekjes brengen naar oma, maar wat voor plannen heeft de wolf? De vader van Hans en Grietje staat voor een moeilijke keuze. Zijn kinderen achterlaten in het bos of niet? Gaat het Rapunzel lukken om met haar prins wat van de wereld te gaan zien? Of zal de heks iedereen dwars gaan zitten? Kom het zien en beleven in ons mooie toneelstuk "De geheimen van het sprookjesbos". Een leuke familievoorstelling voor jong en oud.

De voorstellingen worden gespeeld op zaterdag 19 mei om 19:00 uur en 26 mei om 20.30 uur. Deze late voorstelling zal plaatsvinden bij invallende duisternis, zodat met de belichting een feeëriek schouwspel zal worden gecreëerd. Zondag 20 mei en 27 mei om 14:00 uur.
Kaartverkoop: via www.naatpiek.nl of voor de aanvang van de voorstelling aan de kassa van het theater. De entree bedraagt 7,50 euro, voor kinderen tot en met 12 jaar 5 euro.

Kunst & Maashorst Mysterie

Foto:

Eens in de maand schrijft Kunst & Co een column met achtergrondinformatie over de organisatie voor kunst- en cultuureducatie. Deze keer vertelt Renske de Leuw over Kunst & Maashorst Mysterie

Er was eens… Als kind kon ik me helemaal laten meevoeren in de fantasiewereld van sprookjes en oude verhalen. En natuurlijk droomde ook ik er soms van een prinsesje te zijn. Met zo'n mooie jurk aan. Geweldig leek me dat! Helemaal in mijn nopjes was ik dan ook toen ik ooit de rol van Engel kreeg in het kerstspel op de basisschool. Een hele eervolle rol, ik verheugde me er enorm op om te schitteren in mijn witte engelengewaad. Maar een paar dagen voor de grote uitvoering viel ik met mijn hoofd op de vensterbank, gat in mijn hoofd! Ik speelde mijn rol als Engel uiteraard nog steeds met volle overtuiging, maar die enorme pleister op mijn voorhoofd, tja, dat zag er toch net iets anders uit dan ik me van tevoren had voorgesteld… Gelukkig kwamen er later nog veel meer mooie voorstellingen die we maakten op school, met heel verschillende rollen die ik mocht spelen. En kan ik tegenwoordig als harpiste ook af en toe zo'n prinsessenjurk aan…
Wat me uit die tijd vooral is bijgebleven is hoe heerlijk het was om samen zo'n voorstelling te maken. Opeens ontstond er dan een hechte groep die samen aan iets 'groters' werkte.
Bij Kunst & Co zitten we op dit moment midden in de voorbereidingen voor onze voorstelling 'Het Maashorst Mysterie'. Een totaal voorstelling waarin alle disciplines voor het voetlicht worden gebracht. En dat zijn er nogal wat, binnen Kunst & Co. Al weken worden er danspasjes ingestudeerd, decors geschilderd, muzieknoten gekraakt en leeft de afdeling theater en musical zich in in de verschillende sprookjesfiguren die in 'Het Maashorst Mysterie' voorbijkomen. Want wist u dat er in het Maashorstbos een heleboel sprookjesfiguren wonen? En dat daar iets mee aan de hand schijnt te zijn? Dat Sneeuwwitje haar stiefmoeder nergens kan vinden, Joris zijn draak kwijt is en Roodkapje de wolf? Binnen Kunst & Co weten deelnemers aan de voorstelling hoe dit mysterie gaat aflopen… Bent u ook nieuwsgierig? En wilt u ontdekken of de sprookjesfiguren nog lang en gelukkig verder leefden? Kom dan luisteren, kijken en genieten op zaterdag 9 juni, 19.00 uur in Markant Uden!

Kaarten à 7,50 euro (exclusief ticketkosten) zijn te verkrijgen bij Markant Uden. Zie ook www.kunstenco-uden.nl.

Bewoners Sint Jan maken uitstapje naar sportpark

Foto: Henk Lunenburg

Vijftien bewoners van Zorgcentrum Sint Jan uit Uden genoten vrijdag van een uitstapje naar het Udense Sportpark. Onder begeleiding van een aantal vrijwilligers konden de ouderen genieten van het mooie weer en de prachtige natuur. Het sportpark wordt op dit moment opgefleurd door opvallende paars- en roze gekleurde rododendrons. Na een kop koffie of thee en een stuk cake werd een klein ommetje door het sportpark gelopen. Iedere derde vrijdag van de maand wordt door de Natuurgroep van de Sint Jan een uitstapje voor de bewoners georganiseerd.

Tekst: Peter Noy, foto's Henk Lunenburg

Foto: Henk Lunenburg

Organisator Lies Verbossen kent het gebied op haar duimpje en gaf de aanwezigen een inkijkje in de geschiedenis van dit voor Uden historisch stukje grond. "Dit park van 25 hectare behoorde tot het voormalige Missiehuis Sint Willibrord. Hier werden destijds jonge mannen opgeleid tot priester om vervolgens uitgezonden te worden naar de missie. Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog werd het klooster door de bezetter opgeblazen. Nadat het terrein in 1951 is aangekocht door de gemeente Uden heeft de toenmalige Grondmij het sportpark ontwikkeld tot wat het nu is", aldus Lies Verbossen.

Minuscule paddenstoeltjes
Op verschillende plekken in het park werd door de begeleiders tekst en uitleg gegeven. Begeleidster Diny de Groot ontdekte op een knop van een rododendron minuscule paddenstoeltjes, welke met het blote oog bijna niet te zien waren. Ze had een aandachtig gehoor, de deelnemers genoten zichtbaar. Na een kleine twee uur werden de twee groepen weer naar het beginpunt teruggebracht. Voor informatie en/of aanmelden als vrijwilliger van BrabantZorg, neem telefonisch contact op met Maria van de Donk (Vrijwilligerscoördinator), 0413-263920 of kijk voor vrijwilligersvacatures op www.ons-welzijn.nl. (kijk voor meer foto's op www.mooiuden.nl)

Aanmeldingen kleedjesmarkt Uden-Zuid zondag 1 juli geopend

De kersverse buurtvereniging 'Zuiderzicht Uden' houdt op zondag 1 juli van 10.00 tot 14.00 uur voor de eerste keer een kleedjesmarkt op en rondom het veldje van Mottoen in Uden-Zuid (grenzend aan het Zuiderpark).

Heb jij of je kinderen ook de zolder vol staan met spullen die je niet meer gebruikt maar waar anderen misschien wel heel blij van worden? Doe dan ook mee! De kleedjesmarkt is niet bedoeld voor handelaren of bedrijven. Deelname is gratis. Er is een foodtruck aanwezig en voor de kinderen wordt voor klein vermaak gezorgd. Gezien de beperkte parkeergelegenheid vlakbij het veldje worden bezoekers vriendelijk verzocht te voet of per fiets te komen, of de auto te parkeren elders in de wijk, bij voorkeur op het parkeerterrein van de Plus of speelleercentrum de Wijde Wereld. Je kunt tot 15 juni een plek reserveren door een mail te sturen naar info@zuiderzichtuden.nl. Reservering vindt plaats op volgorde van aanmelding.

Area past huurverhoging aan na grote onrust onder de bewoners

In overleg met de bewonersraad past Area de huurverhoging van 2018 aan. Dat betekent dat voor een groep van circa 3000 huurders die 3,9 % huurverhoging zouden krijgen de huurverhoging met 1,9% wordt teruggebracht naar 2% in 2018.

Area trekt een langere periode uit om tot een eerlijker huur te komen voor alle bewoners. Consequentie is dat ook de voorgenomen huurverlaging voor 1200 huishoudens niet doorgevoerd wordt in 2018. Voor de 4000 huishoudens die geen of inkomensafhankelijke huurverhoging krijgen verandert er niets. De aanleiding voor dit besluit is de grote onrust die is ontstaan onder een deel van de bewoners. Area en de bewonersraad hebben de impact van het gekozen beleid onderschat. Area en de bewonersraad buigen zich de komende periode over een herzien beleid.De groep van 3000 bewoners ontvangt persoonlijk bericht van Area.

Veilig op Wegles in Uden

Corina Hamer, chauffeur en instructeur van Transport en Logistiek Nederland was vorige te gast op BS De Palster en BS Marimba om de leerlingen van de groepen 5,6 en 7 bewust te maken van de gevaren van grote voertuigen in het verkeer. De kinderen leren tijdens de les twee vuistregels die essentieel zijn om veilig als fietser deel te nemen aan het verkeer. 'Blijf rechts en ruim achter grote voertuigen' en 'houd minstens drie meter afstand'. 'Veilig op Weg' is het grootste dode hoek lesproject in Nederland en uniek in Europa. Jaarlijks worden door TLN, VVN en alle Veilig op Weg partners, zo'n 1500 basisscholen bezocht.

Mooi Gespot

Foto: André van der Linden

Nog net beroert de blauwe reiger het water van de Leigraaf. (foto André van der Linden)

Heb jij zelf ook iets gespot dat mooi of opmerkelijk is? Stuur je foto inclusief korte toelichting dan naar redactie@demooiudenkrant.nl met als onderwerp 'Mooi Gespot'.


Willie Wortels

Foto:

'Create something today even if it sucks', staat op haar t-shirt te lezen, maar de kinderen van groep 5/6 vragen niet aan de kunstjuf wat dat betekent, maar het is wel toepasselijk op wat gaat komen. De kinderen van Pluks klas mogen namelijk aan de slag in de werkplaats van de uitvinder Isaac Dee, ook wel afgekort I.Dee.
Het gaat niet zo goed met Isaac. Normaal gesproken komen klanten met een probleem en lost hij dat even op met een uitvinding, maar hij heeft het een beetje druk of hij is overspannen. In ieder geval worden de kinderen ingeschakeld om de opdrachten uit te gaan voeren om daarmee op 8 juli een grote marktkraam te vullen, de Bizar Bazar op Fabriek Magnifique
Elk groepje kinderen krijgt een probleem van een klant van I.Dee voorgeschoteld en moet daar dan iets voor uitvinden met behulp van allerlei materialen. Eén van de opdrachten is om iets te maken waarmee je visite kunt bedienen, zonder uit je stoel te hoeven komen.
Het groepje van Pluk heeft een vraag van Enzoknol gekregen. Hij wil een keukenapparaat dat spitse punten aan wortels en bananen slijpt. En Enzoknol moet er bij kunnen vloggen dus een beeldschermaansluiting is noodzakelijk en of het ook even op zonne-energie kan, want al zijn stopcontacten zitten vol.
Ga d'r maar aan staan. "Het hoeft aan het einde van de les niet te werken", legt de kunstjuf nog even uit. "Het gaat om het idee." Het is ook nog maar een 'inspiratieworkshop'. Het echte werk moet op school gebeuren.
Meester Johan zucht een beetje, want het materiaal waar de kinderen op duiken zijn allemaal ouwe apparaten, slangen, rekjes, stekkers of ander huishoudelijke rommel. Straks mogen kinderen van thuis dat soort spul mee naar school nemen, om er hun definitieve uitvinding mee te maken. Maar w waar laat je al die rommel dan in de klas?
Maar dat is voor later zorg, want de kinderen vinden het kei leuk om dingen uit te vinden. Aan het eind van de workshop blijken er geweldig uitvindingen verzonnen te zijn. Een oude telefoon-draaischijf op een dichtgeknoopte pan is een 'broodkluis' geworden. Met de 'robotaart' kun je makkelijk gebak opscheppen en de 'koekjessleper' is ook handig voor visite vanuit je luie stoel. Pluk mag ook trots vertellen hoe Enzoknol straks kan vloggen vanuit de keuken met zijn 'cameramixer'. Het prototype is geslaagd, het echte werk kan beginnen en meester Johan zal vast gezucht hebben toen hij het mailtje rondstuurde met de vraag of ouders nog wat losse onderdelen van elektrische apparaten, stukken slang, ijzerdraad of wieltjes hadden …

Foto: Henk Lunenburg

André

Zeemanskoor HaveNloos bij Liederentafel Eigen Herd

In de Eigen Herd, Rooijsestraat 32 is op woensdag 23 mei om 20.00 uur de laatste maandelijkse Liederentafel van dit seizoen. Daarom komt het gloednieuwe Zeemanskoor HaveNloos uit Uden naar Eigen Herd. Dit koor bestaat momenteel ruim een half jaar en gaat zich voor de eerste keer presenteren.

Zeemanskoor HaveNloos Uden legt zich met name toe op het zingen van zeemansliederen en shanties in de Nederlandse, Engelse en Duitse taal. De liedjes gaan vaak over het werk aan boord, de kroegen en de mooie meisjes in deze kroegen. Maar ook beschrijven ze de diepe emoties uit het avontuurlijke en regelmatig keiharde zeemansleven. Zeemanskoor HaveNloos Uden bestaat uit achttien zangers, twee accordeonisten, een gitarist. Dit alles onder de enthousiaste leiding van Nico Broers. Er wordt wekelijks op de dinsdagmiddag gerepeteerd in Eigen Herd.
Liederentafel Uden bestaat uit: Niels Swinkels accordeon met zang en de algehele leiding. Herman Nederhof op accordeon met zang. Tim Tichelaar op drums. Zij gaan er samen een heel gezellige avond van maken. Alle zang- en muziekliefhebbers kom meezingen of gewoon luisteren. Iedereen is van harte welkom. De entree is 1 euro. (foto HaveNLoos: Henk Lunenburg)

Open avond wisentgebied Maashorst

Foto: Martien van Dooren

Wandelaars kunnen vrijdag 18 mei tussen 18.30 en 20.30 uur het wisentgebied bezoeken. Maashorstrangers verwelkomen bezoekers bij de twee voetgangerspoortjes en wijzen waar de wisentenkudde is. Bezoekers kunnen dan alleen of in kleine groepjes het gebied in lopen (honden worden niet toegelaten). In de buurt van de kudde zijn ook Maashorstrangers aanwezig.

Bezoekers kunnen het wisentengebied in- en uitwandelen via de voetgangerspoortjes die dan open zijn. Het ene voetgangerspoortje bevindt zich in het raster langs de Zevenhuizerweg te Uden. Het is te bereiken door deze weg af te fietsen of te lopen. Na het passeren van het veerooster is even verderop het voetgangerspoortje. Het andere voetgangerspoortje bevindt zich in het raster langs de Udense Dreef te Uden, ter hoogte van de uitkijkheuvel. Verder is het wisentengebied toegankelijk tijdens excursies van Natuurcentrum De Maashorst www.natuurcentrumdemaashorst.nl/agenda Een groot deel van het wisentengebied is ook goed te overzien vanaf het fiets- en wandelpad aan de Udense Dreef te Uden. (foto Martien van Dooren)

IVN Uden fietst langs kapelletjes

IVN Uden houdt zondag 20 mei een fietstocht langs een reeks kapelletjes. De tocht heeft een lengte van 38 km, met als verste punt het Esdonks Kapelleke. De terugweg voert ons over Handel en Odiliapeel.

Deskundige natuurgidsen laten u de ontwikkelingen in De Peel zien en vertellen u nog meer over de natuur in deze omgeving. Vertrek vanaf de Markt in Uden, om 10:30 uur. Deelname is zoals altijd gratis. Onderweg wordt gepauzeerd om het zelf meegebrachte lunchpakket te verorberen.

'n Mooi rundje Úje

Foto: Timon Smits

Ik nóddig ullie uit um 's 'n eindje mi men te gaon fietse. We beginne bij de groowte kerk èn steeke de weg óvver, de St. Annastraot in. Óp 't èènd gaon we 'n stukske links um meteen rèchtsaf te gaon aauw Mullesèènd (oud Moleneind) in. We fietse dùr de tunnel èn gaon rèchts de Asseldonkweg in. As we nao 'n paor honderd meeter, linksaf de Lage Burchtweg in rije, ruikte meteen dè we 't boere gebied in gaon. Op 't èènd gaon we rèchts, de Broekstraot in.
Dizze weg is genoemd nor 'n beroemde Újese skrijver/dichter, èènd 20ste, begin 21ste eeuw.
Óp 't èènd gaon we linksaf, Bedafseweg óp èn we slaon nao zó'n 500 meeter rèchtsaf de Bergweg in. Dizze rustige weg leidt ons um de Bedafse Bèrge hinne. Krèk nao d'n bocht gaon we op 'n bèngske zitte. We keeke hier uit óp 't bergaozingsgebied van 'n groep wisenten.
Unne pad, mi knotwillige dùrlangs dùrkruist 't gebied. Dizze pad vatte we nou nie, mar we gaon wijer Achter d'n Berg. We rèije de bosse uit èn steeke 'n kruising óvver, de Bovenkampweg in. Nao zón 500 meeter, ligt 't Huis in 't Groen, 't is ècht de moeite werd um daor 's aon te gaon, um rustig dùr d'n hof te kèure èn vùr 'n bèkske koffie of 'ne ijscoo.
Wellie fietse wijer èn rèije Nisselrois gebied binnen, dùr merkte niks af, ut dú ók nie zeer. Nao 'ne goeie kieloomeeter, komme we aon bij "De Nistel," Dees koffiehuis, wordt, onder begeleiding, gerund dùr mènse mi 'n beperking.
Ik ging d'r aon 'n tùffelke zitte èn efkes lotter kùmt Judith bij me staon. Ze kikt me vriendelek aon èn gift me 'n lijsje èn 't potloojke. Op 't lijsje staot óp wa ze allemol verkoope. Ik zet 'n stripke âchter koffie èn geef 't lijsje trug aon 't meiske. Efkes lotter, kùmt 'n ânder meiske men 'n bèkske koffie brenge.
"Asjeblief." Zin ze 'n bietje tiemiede.
Ik genoot van munne koffie, efkes lotter kùmt Michel, langs geloope, "Alles Goed?" vraogt ie vriendelek.
"Priema," zeg ik.
Toen ik aon de bar bij 'n begeleidster af ging reekene, gâf ik ze alle drie, twintig cènte as fooi. Daor waore ze zó blij mi dè ze men omhelsde.
Via Slabroek fietste ik óns dùrrep wer in, ik ha 'n wèèrem gevuul van binne èn dè kwâm nie alleen van de koffie,

Wánne …!

Bruukske

Mistral zingt

Op eerste pinksterdag zondag 20 mei om 10.00 uur is er in de Kruisherenkapel een H. Mis, waarbij het koor Mistral zorgt voor de muzikale invulling, voor zang en begeleiding. Het koor zingt onder leiding van dirigent Niels van Dalsum. Het thema van deze eucharistieviering is: Wat brengt jou in beweging? Hoe zou jij bezield kunnen raken? Hoe was dat bij de Kruisheren in het verleden? Waardoor raakten zij bevlogen en gingen ze aan het werk in verre oorden? De voorgangers zijn Rein Vaanhold en José Kodden. Iedereen is van harte welkom!

Chanteurs gregoriens

Les Chanteurs gregoriens hebben in 2018 alle hoogfeestdagen de vieringen gezongen in de Birgitinessen Abdij te Uden. Ook eerste pinksterdag 20 mei, geven ze om 09.00 uur hun medewerking aan de eucharistieviering. Wim Cöp dirigeert en organist Jan de Laat zorgt voor de begeleiding. Traditiegetrouw gaan de Chanteurs gregoriens tweede pinksterdag 21 mei naar de bedevaartsplaats Handel om aldaar in de meimaand de viering te verzorgen. Een toepasselijke mis die opgedragen is aan Maria.

Countrydansen

In de Eigen Herd aan de Rooijsestraat 32 in Uden is het zaterdag 19 mei om 20.00 uur Countrydansen op cd. DJ Guus draait populaire line- & koppeldansen, voornamelijk origineel country en natuurlijk ook verzoeknummers. "Wij hebben een zeer goede grote dansvloer, met ruimte voor iedereen. Deze avonden zijn ook zeer geschikt om te komen kijken of countrydansen iets voor u is! " De entree is 2,50 euro.

Parkinsoncafé

In zalencentrum-restaurant het Witte Huis, Reekseweg 7 in Zeeland is donderdag 24 mei van 14.00 tot 16.00 uur weer een Parkinson Café. Bent u zelf Parkinson patiënt, mantelzorger of geïnteresseerd dan bent u van harte welkom bij ons café. "Slaapstoornissen " staat centraal in deze middag. Dhr. van Beek, neuroloog van het Bernhoven ziekenhuis zal de onderwerpen REM sleepstoornissen (het levendig dromen) en slaperigheid/vermoeidheid overdag bespreken. Hij zal een interactieve lezing verzorgen over bovenstaande onderwerpen en er zal ruimte zijn voor vragen of discussie. De toegang is gratis. Graag aanmelden via 06-12655813.

Lya de Haas en Henny Korsten in Liederenhôfke

Foto:

In de Beukenhof vindt dinsdag 22 mei het laatste Liederenhôfke van dit seizoen plaats met daarin Lya de Haas en Henny Korsten als muzikale gasten.

Natuurlijk komen ook de vaste zangers Lucia van der Rijt en Toos van Dijk en muzikanten Jeanne van der Rijt, Frans Geenen, Wim Vloet, Jo Deckers en Anneke van Lankveld aan bod en indien u zelf ook een bijdrage wilt leveren in de vorm van een lied, gedicht of een mop kan dat daar en is welkom! Vanaf 19.30 uur tot 22.30 uur liggen de boeken op tafel. De entree is gratis.

Geslaagde eerste roadshow Smash'73

De eerste tafeltennis roadshow vond afgelopen zaterdag in Uden plaats. Enkele leden van de plaatselijke tafeltennisvereniging Smash'73 zetten hun tafel op bij Plus Eijkemans op Uden Zuid.

De interesse van de passanten was groot en er werd door menigeen een balletje geslagen. De Roadshow wordt voortgezet bij andere supermarkten in Uden. Houd hiervoor de Facebookpagina van Smash'73 in de gaten. Mocht je eerder kennis willen maken met tafeltennis ben je ook welkom op de clubavonden op maandag van 20.00 tot 22.00 uur en op dinsdag van 19.30 tot 22.00 uur in De Wijde Wereld aan De Helmteken te Uden. Je kunt één maand geheel vrijblijvend gratis meespelen.

Greendale's Winterland Revival in Soos Plock

Stel je voor wat er zou gebeuren als Grateful Dead, Allman Brothers en Donny Hathaway een muzikaal liefdeskind zouden verwekken. Dat was de insteek achter Greendale's Winterland Revival dat vrijdag 18 mei om 21.30 uur in Soos Plock aan de Brabantstrata 6 in Volkel speel. De band biedt een eclectische mix van blues, soul en door jazz geïnspireerde jambandmuziek. Verwacht dan ook oprechte songs, geïmproviseerde jams en een bombastisch geluid, gestuwd door de twee drummers, dat de grenzen van zowel nuance als extase verlegt. De entree is 5 euro.

Golf voor kinderen

Golfpark De Leemskuilen Uden heeft de drempel voor kinderen laag liggen. Via de cursus " Jeugdplan" kunnen ze in twaalf lessen de baanpermissie halen voor de golfbaan in Uden. Daarnaast faciliteren de Leemskuilen in het jeugd jaarlidmaatschap door het bewust bijzonder laag in te schalen. De jeugd kan het gehele jaar zeer voordelig golfen op de golfbaan. Hoe leuk is het om eens met een totaal nieuwe sport te kunnen beginnen. Via een andere cursus "Familiegolf", lessen kinderen gratis wanneer volwassen familie leden beginnen met een baanpermissie cursus. Dus ouders, of opa's en oma's kunnen de kinderen gerust meenemen. Later speelt het gehele gezin op de golfbaan. Wat kan het bijzonder zijn om samen de tijd buiten door te brengen. Het is er opvallend gezellig toeven met z'n allen. Voor meer informatie: leemskuilen.nl/familie-golf/ of leemskuilen.nl/jeugdplan/.

Fietstocht ouderen

De Vereniging voor Ouderen houdt 21 juni een gezellige fietstocht. Wil Janssen en Ari Spruit gaan deze tocht uitzetten en begeleiden. Voor informatie en opgeven: Wil Janssen, 0413-267023 of 0641894520.

Bootcamp in De Kuip voor Maarten van der Weijden Foundation

Elke Sport en Begeleiding geeft zondag 10 juni een bootcamp in stadion De Kuip, het atletiekstadion van De Keien in Uden. Het doel van deze bootcamp is zoveel mogelijk geld op te halen voor de Maarten van der Weijden Foundation.

De foundation draagt er zorg voor dat al het geld naar KWF kankerbestrijding gaat. Maarten van der Weijden, de Olympisch zwemkampioen 10 km in 2008, gaat op 18, 19 en 20 augustus de Elfstedentocht zwemmen! Dit is zo'n 200 km. Iedereen kan met Maarten mee zwemmen. Marjan van Asseldonk gaat dit doen en zwemt 18 augustus 2 kilometer met Maarten in Sneek.
Marjan kreeg zelf ook al te maken met de ziekte kanker in haar omgeving. Zo stierf haar zwager Dennis Verweijen uit Uden in september 2017 aan leukemie. Hij presenteerde eerder dat jaar nog zijn boek 'Papa's bloed' en mocht het eerste exemplaar aan Maarten van der Weijden overhandigen. Ook haar tante, eveneens uit Uden stierf in 2016 aan kanker. Extra reden dus om een steentje bij te dragen aan onderzoek! De missie van de foundation is namelijk het bevorderen en ondersteunen van (wetenschappelijk) onderzoek naar de kwaliteit van leven met kanker in alle mogelijke vormen, zodat er in de toekomst niemand meer dood gaat aan kanker en het leven met kanker met voldoende kwaliteit kan plaatsvinden.

Om Marjan (foto rechts) aan een mooi sponsorbedrag te helpen en haar een flinke boost te geven voor haar zwemuitdaging kun je haar ondersteunen door mee te doen met de bootcamp op zondag 10 juni van 09.30 tot 10.30 uur en van 10.30 tot 11.30 uur. De kosten hiervoor zijn 10 euro. Er wordt gezorgd voor een broodje en wat te drinken na de training. De bootcamp is voor iedereen toegankelijk, getraind of minder getraind, iedereen kan meedoen! Kun je niet mee doen, maar wil je wel sponsoren? Dat kan natuurlijk ook! Mail voor aanmelding of meer informatie naar marjanvanasseldonk@hotmail.com of kijk op de website www.11stedenzwemtocht.nl.

Demogroep V&K 2e tijdens internationale wedstrijd

De Demogroep van V&K Uden nam afgelopen weekend deel aan het IAG (International Ascension Gymnastics) in Den Bosch. Ze deden mee met de Gym for life challenge, een wedstrijd voor demoteams op internationaal niveau, en eindigden op de tweede plaats.

Foto: Henk Lunenburg
Elke de Mol, rechts: Marjan van Asseldonk tijdens een bootcamp training. Foto:

Met een goed staaltje mimiek, synchrone dans, spectaculaire salto's en hoge torens ontstond er magie op de vloer. Dit werd door de jury beloond met een tweede plaats. Hiermee laat de groep landen als België en Israël achter zich.
Voor informatie kijk op de Facebookpagina 'Demogroep V&K Uden'.

Goud en brons voor Veerle Martens

De Volkelse Veerle Martens behaalde afgelopen weekend een gouden medaille tijdens een Internationale toernooi in Nederland.

Samen met Lisanne Verbeet en Guusje van Vugt wonnen ze het goud in de categorie junioren als team. Met de ploeg wisten ze met de landen finale een bronzen medaille te winnen, een zeer knappe prestatie in een zeer sterk deelnemersveld. (Archieffoto)

Volop koers tijdens de Ronde van Uden

Wielervereniging Uden hield afgelopen zondag de 59e Ronde van Uden. Ook dit jaar weer op het parcours in het centrum met start en finish in de Duizendschoonstraat. De hele dag werd er flink gekoerst door de jeugd en de volwassen wielrenners. Kijk voor meer foto's op www.mooiuden.nl (Foto: Henk Lunenburg)

Udense derby eindigt in gelijkspel

FC Uden ging afgelopen zondag op bezoek bij FC de Rakt. Met name voor FC de Rakt een belangrijke wedstrijd om aan nacompetitie te ontsnappen.

De thuisploeg begint sterk en komt in de 20e minuut op voorsprong door Bart van Geelkerken, die eind vorig seizoen het geel van FC Uden verruilde voor het blauw van FC de Rakt. Er volgen meer kansen voor De Rakt, maar met een 1-0 ruststand keren de spelers terug naar de kleedkamer.

De bezoekers krijgen een flinke peptalk in de rust, wat lijkt te helpen want het wordt 1-1 uit een corner, doelpuntenmaker is Omer Tarhan. FC de Rakt toonde snel veerkracht en na de aftrap komt de bal op de linkerkant bij Jacky van Boxtel die prima voorzet en is het Boi Kennis in de 56e minuut bij de tweede paal de bal binnen schiet: 2-1.
In de 63e minuut wordt het opnieuw gelijk. Een voorzet wordt via een volley ingeschoten door FC Uden speler Mehmet Gurbuz: 2-2.
Daarna krijgt FC de Rakt nog grote kansen op de winst, met Jeroen Smulders (ook een oud FC Uden speler) die op de lat schiet en vlak voor tijd Jacky van Boxtel op de paal.

Met dit gelijke spel lijkt de nacompetitie voor FC de Rakt een feit te zijn. Zij staan met 18 punten nu op plek 13 (van de 14). FC Uden heeft 28 punten en staat 9e.

Volkel eenvoudig voorbij Stormvogels: 3-0 op de Eeuwsels

Volkel blijft meedoen in de strijd om het kampioenschap in 3D. Op een nat en druilerig sportpark werd een simpele 3-0 overwinning behaald. Het enige wat de rood witten te verwijten viel was het aantal doelpunten. Dat had zeker hoger uit mogen vallen gezien de kansen die Volkel kreeg.

Direct vanaf de aftrap zette Volkel vol druk op een verdedigend ingesteld Stormvogels. In de 18e minuut wordt Bob Linders neergelegd in de zestien en de toegekende strafschop wordt onberispelijk binnen geschoten door captain Ruud Verstegen. In de blessuretijd van de eerste helft wordt het 2-0 doordat Stijn van Cuijk Luuk v/d Elzen bedient. Luuk laat de doelman kansloos.

Na rust zet Stormvogels meer druk op de bal zonder dat het gevaar oplevert voor de gastheren. Volkel is nu wat minder voor het doel van Stormvogels te vinden, maar invaller Bram v/d Locht vindt in de 73e minuut toch een gaatje. Hij speelt op Niels van Oort die de Stormvogels doelman kansloos liet: 3-0.

Met wat meer geluk en scherpte had Volkel deze zondag aan het doelsaldo kunnen werken wat belangrijk is als twee ploegen in punten gelijk bovenaan eindigen. Nu heeft Sparta 25 de beste papieren, maar met nog twee wedstrijden te gaan is er nog niets beslist. Volkel reist komende zondag naar Berghem voor de confrontatie met Berghem Sport. (Foto: Lea Verbruggen fotografie)

Terug van weggeweest: sponsortoernooi bij FC Uden

Zon, gezelligheid en lekker een balletje trappen. Dat zijn de ingrediënten voor het sponsortoernooi bij FC Uden. Na enkele jaren van afwezigheid staat hij op vrijdagavond 25 mei weer op de planning!

De poorten van Sportpark de Vlasakker openen vrijdagavond 25 mei om 18.00 uur en om 18.15 uur opent de keuken. Zo kunnen de deelnemende teams eerst een goede bodem leggen voordat het toernooi écht begint. De eerste wedstrijden starten om 19.00 uur. Uiteraard is de kantine de hele avond open. Na het toernooi is er de gelegenheid om, niet onbelangrijk, lekker na te borrelen op het terras.

Meedoen en gezelligheid voorop
Tijdens het toernooi spelen de sponsoren 7 tegen 7 op een half veld, zonder buitenspel. Omdat 'meedoen en gezelligheid' belangrijker is dan winnen, zijn slidings niet toegestaan. Lukt het een sponsor niet om 7 spelers bij elkaar te krijgen? Geen probleem. FC Uden zorgt ervoor dat een groep enthousiaste leden het team aanvult.

Inschrijven
Iedereen is natuurlijk welkom om een kijkje te komen nemen op het sponsortoernooi! De sponsoren zelf kunnen hun team heel gemakkelijk inschrijven via het inschrijfformulier op de site van FC Uden.

Ben en Arna derde tijdens NK SALSA

Het NK Salsa werd dit jaar op 12 mei in Rosmalen gehouden. Dit is een wedstrijd waarbij valide paren, solisten, groepen en combi rolstoelparen het NK dansen.

Het was een gezellige dag die begon met een workshop om 16.00 uur, om aan het begin van de avond het spektakel leuk te openen met alle dansers. Ben en Arna van Vugt uit Odiliapeel zijn derde geworden tijdens dit NK in de categorie Salsa on Wheels. Zij dansen sinds kort bij danscentrum van de Burgt in Veghel.

22 / 24

Biljarten

BVOG

Periode 7 tot 12 mei
Onderlinge comp. libre
Cor v. Draanen - Wim de Goeij 44 – 50 (7pt – 8pt)
Cor v. Draanen - Gerrit v. Lanen 71 – 64 (11pt – 8pt)
Leo v. Berkel - Chris Francken 27 – 28 (8pt – 8pt)
Antoon Verstraten - Leo v. Berkel 22 – 31 (7pt – 9pt)
Wim v. d. Heuvel - Toon v.d. Sangen 113 – 57 (11pt – 10pt)

Onderlinge comp. bandstoten
Pierre Bergmans - Toon Vissers 20 – 22 (8pt – 7pt)
Toon v.d. Sangen - Henk v. Tilburg 10 – 34 (4pt – 10pt)
Jan v. Dijk - Jan de Bruin 23 – 23 (14pt – 12pt)
Joop Kanters - Theo v. d. Rijt 28 – 35 (12pt – 12pt)
Hennie v. Vught - Wim de Goeij 35 – 22 (10pt – 7pt)
Kees Zegers - Bart Gevers 16 – 23 (10pt – 10pt)
Jan Schellekens - Jan v. Dijk 9 – 20 (8pt – 12pt)

Regio Nistelrode
BVOG 1 – DOK 4 40,0 – 28,1
DOK 1 – BVOG 2 34,9 – 31,8
DIO 1 – BVOG 3 6,6 – 37,6
Nistelrode 1 – BVOG 4 36,9 – 38,0

Bridge

De Balans

Maandag 14 mei
Competitieronde 7.1
1 Annette Verdonk / Angela Rolfes 61,98%
2 Ine de Wolf / Anneke Verhoef 59,90%
2 Frankie v. Daalen / Albert Leeuwis 59,90%
4 Jeanne Kremers / Diny v. Geffen 50,63%
5 Mart vd Zanden / Ria Hendriks 50,52%

Phoenix Bridge

Maandag 14 mei
Teun Arts Meubelen Comp.
A - Lijn
1 Tilly Rutten & Hardy Zwaneveld 57,64
2 Henriette Beems & Ad vd Sangen 56,60
3 Josine de Jong & Cor de Jong 54,86
4 Marianne Biesterbos & Rina vd Velden 54,17
4 Wim Duijsters & Ria Brouwers 54,17

B - Lijn
1 Peter vd Heijden & Ernst Jührend 63,19
2 Anny en Piet v Haaren 62,15
3 Jeanette v Alphen & Mien Vissers 60,07
4 Ad Kuijpers & Giel v Liempd 59,58
5 Jeanne Vrenssen & Tiny Kooijmans 54,86
5 Bernadette Stil & Wim Ermers 54,86

C - Lijn
1 Betsie en Albert v Rosmalen 60,42
2 Maria Bekkers & Francis Kuijpers 57,08
3 Jeanne en Wim v Esch 54,17
4 Ton en Pieter v Lieshout 52,50
5 Riet en Ton Bevers 52,08

D - Lijn
1 Gerrit Meijer & Piet Wassenberg 61,00
2 Adry en Ad v Hoek 60,50
3 Janny Tournier & Anneke Wijdeven 59,58
4 Enny Bruurmijn & Milly v Gessel 57,92
5 Mieke Heesakkers & Tiny Meijsen 52,50

Seniorenbelang Uden

Vrijdagmiddag 11 mei
Gele lijn
1 Francien Joosten - Annie v Lieshout 59.90%
2 Gertie Cuijpers - Jo v Stokkom 58.33
3 Mientje vd Sterren - Wim v Lanen 56.25
4 Helene Poos - Mieke v Son 55.73
5 Adry en Ad v Hoek 53.13

Blauwe lijn
1 Ada Goossens - Will Latijnhouwers 60.94%
2 Toos v Lijssel - Miep Peters 59.90
3 Pieta v Dongen - Riky Pluk 53.65
4 Annie vd Coer - Mientje v Zeeland 50.00
5 Mieke Heesakkers - Mies v Toor 48.96

Kaarten

O.K.B.'67

Rikken
1.Mvr.Bongers.151
2.Hr.Kuipers.125
3.Mvr.Wittenberg.96
4.Mvr.Dufhuis.80
5.Hr.v.d.Avoort.78
6.Hr.v.d.Elzen.76
7.Hr.v.Gaal.73
7.Hr.Verkuilen.73
9.Hr.Biemans.67
9.Hr.Nooyen.67

Jokeren
1.Mvr.Kuypers.119
2.Mvr.Emons.102
3.Mej.v.Rooij.93
4.Mvr.Derks.88

Voetbal

FC de Rakt

Zaterdag 12 mei
Avanti'31 Veteranen - Veteranen Afg.
JO19-1 – Pr. Irene JO19-2 2-0
Margriet JO17-3 – JO17-1 6-1
MO17-1 – Boekel Sp. MO17-1 3-0
JO15-2 – Vorstenb. B JO15-1 9-0
Erp JO15-3 – JO15-3 4-2
MULO JO13-1 – JO13-1 4-5
Erp JO13-3 – JO13-2 Uitg.
JO13-3 – Estria JO13-3 0-5
Berghem Sp. JO13-5M – JO13-4M 5-3
OSS'20 JO11-1 – JO11-1 9-0
Vorstenb. B JO11-1 – JO11-2 9-1
JO11-3 – WEC JO11-2 0-4
Gemert JO10-1 – JO10-1 8-0

Zondag 13 mei
FC de Rakt 1 – FC Uden 1 2-2
Udi'19 9 - FC de Rakt 2 4-1
Menos 2 - FC de Rakt 3 0-13
MVC 4 - FC de Rakt 4 5-1
FC de Rakt 5 – Odiliapeel 4 3-3
FC de Rakt 6 - Constantia 5 3-0
Mariahout VR1 - FC de Rakt VR1 4-2

FC Uden

Zaterdag 12 mei
JO13-1 Ollandia - JO13-1G 0-3
DAW JO11-3 - JO11-3 6-3
JO11-1 - Nulandia JO11-1 1-3
Prinses Irene JO13-4 - JO13-3 5-1
Margriet JO13-4 - JO13-2 3-0
JO11-2 - DVG JO11-4 2-3
Prinses Irene JO17-3 - JO17-2 2-5
JO19-2 - Boekel Sport JO19-2 2-3
JO17-1 - UDI'19 JO17-3 2-2
Schijndel JO19-2 - JO19-1 0-11

Zondag 13 mei
UDI'19 14 - FC Uden 4 1-11
Nijnsel 3 - FC Uden 2 3-0
FC Uden 3 - ELI 2 4-2
HVCH 16 - FC Uden 5 4-6
FC de Rakt 1 - FC Uden 1 2-2

Maandag 14 mei
JO11-1 - FC de Rakt JO11-1G 2-6
JO11-4 - Juliana Mill JO11-3 2-5
ST SC. St. Hubert/De Willy's MO13-1 - MO13-1 9-1

RKSV Odiliapeel/Braks Groep

Zaterdag 12 mei
JO19-1 - EVVC JO19-2 4-1
Vorstenb. Boys JO17-2 - JO17-1 4-0
Prinses Irene JO11-2 - JO11-1 0-9
JO11-2 – Rhode JO11 4-4
JO 9-1 - Blauw Geel '38 JO 9-6 2-6
Volkel JO 8-1 - JO 8-1 2-6
Estria/SCV'58 JO 7-1 - JO 7-1 4-9

Zondag 13 mei
Gassel - Odiliapeel 1 2-3
Juliana Mill 2 - Odiliapeel 2 5-1
Odiliapeel 3 - Handel 5 4-3
FC de Rakt 5 - Odiliapeel 4 3-3
Odiliapeel VR1 - St.Hubert/De Willy's VR1 1-1

RKSV Volkel

Zaterdag 12 mei
ST SC St Hubert/De Willy's JO11-1 - Volkel JO11-1 4-1
Volkel JO11-2G - ST Constantia/Menos JO11-4 0-6
Volkel JO13-1 - SES JO13-1 3-2
Heeswijk JO15-2 - Volkel JO15-2 2-5
Volkel JO17-1 - Erp JO17-1 3-1
Gemert JO17-4 - Volkel JO17-2 1-4
Volkel JO19-1 - Erp JO19-1 5-1
Vianen Vooruit JO19-2 - Volkel JO19-2 8-1
Achilles Reek MO11-1 - Volkel MO11-2 5-1
JVC Cuijk MO13-1 - Volkel MO13-1 2-1
Volkel MO15-1 - Juliana Mill MO15-1 1-0
Volkel MO17-1 - Juliana Mill MO17-1 0-2

Zondag 13 mei
Volkel 1 - Stormvogels'28 1 3-0
Erp 3 - Volkel 2 0-3
Volkel 3 - Berghem Sport 2 3-2
Gemert 4 - Volkel 4 1-7
SCMH 6 - Volkel 5 1-5
Gemert 8 - Volkel 6 3-2
Volkel 7 - VCO 3 2-2
Volkel 8 - Blauw Geel'38 16 1-1

UDI'19/CSU

Zaterdag 12 mei
Veteranen - Venhorst Vet. 2-2
VOW VR30+2 - VR30+1 7-2
G1 - HVCH G1 2-1
DAW G1 - G2 16-6
SML JO19-1 - JO19-1 2-1
JO19-2 -Gemert JO19-2 5-1
Gemert JO19-3 - JO19-3 0-6
JO19-4 - sv O.S.S. 1920 JO19-2 uitg
JO17-1 - RKDVC JO17-1 2-0
EVVC JO17-1 - JO17-2 0-6
FC Uden JO17-1 - JO17-3 2-2
JO17-4 - sv O.S.S. 1920 JO17-3 3-1
sv O.S.S. 1920 JO17-5 - JO17-6 5-3
Achilles '29 JO15-1G - JO15-1 3-3
JO15-2 - DAW JO15-1G 4-0
JO15-3 - Nooit Gedacht JO15-1 5-10
JO15-4 - Ollandia JO15-1G 4-2
WHV JO15-1G - JO15-5 2-5
JO13-1 - Blauw Geel'38 JO13-1 9-1
ST Estria/GVV'57/SCV'58 JO13-1 - JO13-3 5-1
JO12-1 - Unitas'59 JO12-1 1-0
JO13-4 - ELI JO13-1 2-3
JO13-5 - Prinses Irene JO13-2G 8-2
sv O.S.S. 1920 JO13-5 - JO13-6 3-1
JO13-7 - Heeswijk JO13-2 0-4
SC Helmondia JO11-1 - JO11-1 2-2
JO11-2 - Vitesse'08 JO11-1 1-3
JO11-4 - SES JO11-2G 6-4
Festilent JO11-2G - JO11-5 10-0
sv O.S.S. 1920 JO11-3 - JO11-6 8-3
JO11-7 - Prinses Irene JO11-5 8-5
RKDSV/EDN'56 JO10-1 - JO10-3 7-3
JO10-5 - Wilhelmina JO10-3 4-2
Haarsteeg JO10-2 - JO10-6 4-0
Nulandia MO17-1 - MO17-1 3-1
MO15-1 - Schijndel MO15-1 2-7
Nooit Gedacht JO13-4M - JO13-8M 6-0
MO11-1 - Blauw Geel'38 MO11-1 0-0
        
Zondag 13 mei
UDI 1 - Woezik 6-0
UDI 2 - Volharding 2 5-1
Mariahout 2 - UDI 3 4-0
Sparta'25 4 - UDI 6 1-1
UDI 7 - Blauw Geel'38 4 2-8
Sparta'25 5 - UDI 8 6-2
UDI 9 - FC de Rakt 2 4-1
Avesteyn 4 - UDI 10 2-2
Boskant 6 - UDI 12 0-0
UDI 13 - Heeswijk 7 4-5
UDI 14 - FC Uden 4 1-11
Gemert 9 - UDI 15 2-3
UDI 16 - Erp 10 0-1
SVSSS VR1 - VR1 1-0
Prinses Irene VR2 - VR2 3-1